Click here for Myspace Layouts

MAAF BLOG LAMA TIDAK DIUPDATE..KRN KEKANGAN MASA UTK MENJALANKAN TUGAS SBG SEORANG PELAJAR..

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, June 7, 2011

BaNguNlah..saUdarAku....iSLaM hAruS diTeGakKaN....!!

RECOPY FROM FREN:TO ALL MY MUSLIM FRIENDS.. EVERY ONE MUST READ AND UNDERSTAND WHAT'S GOING ON IN THIS WORLD?
KEPADA SAUDARA MUSLIM.. SEMUA MESTI FAHAM APAKAH APA YANG SEDANG BERLAKU DALAM DUNIA HARI INI..

This book was introduced into the London book market for 5 days before it was withdrawn due to fear of harassment and discrimination against Hindus in the arab world. The source of this information comes from the U.A.E
Buku ini telah diterbitkan di pasaran buku London selama 5 hari sebelum ia ditarik balik kerana dikhuatiri akan menyebabkan gangguan dan diskriminasi orang Hindu di dunia Arab. Sumber maklumat ini adalah daripada U.A.E

Sharjah broadcasting Channel presented by Ra'ad Aman and the program name, "Foreign writings".
Penerbitan Siaran Sharjah disampaikan oleh Ra'ad dan proram bernama "Penulisan Luar".

Book Title : "All Hindus Wake up"
Buku Berjudul : "Semua Hindu Bangunlah"

Subheading : "The protocols for Hindu leaders"
Tajuk kecil : "Protokol Ketua Hindu"

The Author : Dr.R. Singh
Pengarang : Dr. R. Singh

These are 13 of the protocols mentioned :
Ini adalah kesemua 13 protokol yang diketengahkan:

1. Hindus must consider the state of Israel as its most friendly ally due to its negative attitude towards muslims.
1. Orang Hindu mesti mempertimbangkan bahawa Israel adalah sekutu terbaik memandangkan sikapnya yang negatif terhadap orang Islam.

2. Spread Sinful acts and values within muslim communities.
2. Sebarkan perlakuan dosa dan sifat buruk dikalangan orang muslim.

3. Hindu temples must be built in all places possible and to be visited every day. Also the statue of "Ram" (their god name) to be placed in the work place.
3. Tokong Hindu mestilah didirikan di semua tempat dan mestilah diziarahi setiap hari. Dan berhala "Ram" mestilah ditempatkan di tempat kerja.

4. Regular meetings are to be held to plan ways in working against islam.
4. Mesyuarat mestilah dijadualkan untuk merangka plan menentang Islam

5. Distribution of drugs and prostitution to be carried out within muslim countries and communities.
5. Edarkan dadah dan pelacur dikalangan negara Islam dan komunitinya.

6. Sexual relationships with muslim women is encouraged to ensure the production of Hindu babies within muslim communities.
6. Jalinkan hubungan seksual dengan wanita Islam dan pastikan anak2 Hindu dilahirkan dikalangan mereka.

7. If you are a pharmacist or doctor, try at all costs to enduce congenital defects in the foetus.
7. Jika anda seorang doktor atau ahli farmasi, cuba sebaiknya untuk mencacatkan janin.

8. If you are a nurse or doctor, whisper "Ohm" into the new-born's ear like what we say azan.
8. Jika anda sorang doktor bidan, bisikkan "Ohm" ke telinga anak yang baru lahir (sepertimana azan orang islam)

9. Try to spoil or damage goods in muslim shops if you are employed by them.
9. Cuba rosakkan bekalan makanan dalam kedai orang Islam sekiranya anda bekerja dengan orang Islam.

10. Become their friends, gain their trust and stab them in the back.
10. Jadilah sahabat mereka, dapatkan kepercayaan dan kemudian khianatilah mereka.

11. Turn others against them.
11. Jadikan orang lain memusuhi Islam.

12. If you work in their homes, try to influence their children or wives way of thinking.
12. Jika anda bekerja di rumah mereka, cuba pengaruhi anak2 dan isteri mereka cara mereka berfikir.

13. Wear a black string around your wrist.
13. Pakailah tali hitam di pergelangan tangan anda.

May you please send this to as many Muslims as you can, it is your duty
as a muslim.

Friday, June 3, 2011

aku DIUJI kerana aku LAYAK diuji...

Cerita 2 org shbt ni...sorg nama B{bkan nama sbnr..}sorg lagi nmaA{bkan jugak nama sbnr},mereka sdg duduk di sbuah bangku kt asrama...berlakula dialog antra 2 shbt ni..
A:huhu...isk..isk..(ngah nanges..)knapa aku yg diuji...aku tak minta penyakit ni...dan..aku tak cari    penyakit ni..
B:awak..jgn macam ni..cuba bawak bersabar...
A:Awak snang la ckp sabar..tpi cbe kalau awk ade kt tmpt sy..awk msti sdih..
B:cuba awk fikir balik..tenangkan diri,,Allah bgi ujian kt awak sbb awak layak..
A:LAYAK??
B:ye la..awk..dan sy LAYAK diuji..
A:sbb apa??
B:kte ni kan HAMBA ALLAH>>
A:kte xptut salahkn Allah dlm pkara yg Allah uji..ble kite persoalkan knape tu..knape ni..seolah olah kte salahkn Allah la..
B:Astaghfirullah...time kasih ye A tolong ingtkn..nnti doakn la B supaya penyakit yg Allah hadiahkn ni smbuh ye..
A:Insya Allah..A doakn..kte usaha sama2..ingt ye psan A kte SABAR ,ALLAH SAYANG..
B:sayaang A..
A:kerana apa..
B:eh lupe..kerana Allah..


Konklusinye...SAYA..AWAK..KITA..ANA..ANTUM..diuji kerana KITA layak..jgn la kte mnolak hadiah yg Allah bgi kt kte..tu tandanya Allah masih pedulikan kte..jdi lps diuji..carila HIKMAh..jgn hanya menanti HIKMAH...


untuk diri ini yg cintakan TARBIYAH dari ALLAH>> 



Wednesday, June 1, 2011

hei!!budak AGAMA ,jangan jadi FITNAH kpd ISLAM...

P/S: ‘Budak Agama’ yang dimaksudkan adalah individu yang pernah bersekolah agama atau mahasiswa mahasiswi pengajian Islam ataupun ahli gerakan Islam dan yang sama erti dengannya.



SMKA?
KISAS?
SMAP?
MAAHAD?
 Apa yang istimewanya dengan sekolah agama ni?
Apa bezanya dengan sekolah2 yang lain?
Hebat sangat ke ilmu agama budak2 sekolah agama ni?

Apabila kita dapat tau yang seseorang itu dahulunya bersekolah agama atau mahasiswa mahasiswi pengajian Islam ataupun ahli gerakan Islam, maka apa yang dapat kita bayangkan adalah peribadi seorang muslim atau muslimah yang kuat pegangan agama, bersopan santun, terjaga muamalatnya, tidak terabai ibadahnya dan macam2 lagi perkara yang baik2. Tapi adakah pendapat2 sebegitu masih relevan pada masa ini? Jawab la sendiri ye.

Budak agama sepatutnya menjadi contoh dan tempat rujukan kepada masyarakat. Dan pada masa yang sama menjadi duta kepada agama yang kita cintai iaitu Islam. Walaubagaimanapun, budak2 agama kini tidak merasakan yang mereka ini istimewa untuk membawa agama Allah ini.

SUBHANALLAH!!PERHATIAN KEPADA SEMUA BUDAK AGAMA!! JANGAN JADI FITNAH KEPADA ISLAM!!

“Ah, dulu kat sekolah lain. Aku pakai tudung labuh pon sebab dah memang peraturan sekolah camtu. Aku pon ikut je la. Mase zaman sekolah dulu pon, pakai tudung labuh mase kat sekolah je. Kat luar, aku pakai tudung biase2 je”

“Ala, sekati la nak couple pon. Mase kat sekolah dulu tak dapat buat sebab takde org berani couple kat sekolah agama(ye ke??). Sekarang ni, kita bukan kat sekolah agama lagi pon”

“Wei, please la. Aku tak nak jadi jadi hipokrit ok. Inilah diri aku yang sebenar. Aku rase, aku lagi baik dari dorang yang kononnye berlagak alim(perasan je). Alim2 kucing je tu. Takde maknenye”

Nah!! Lantang betul mereka bersuara mempertahankan diri masing2 dengan hujah2 yang sememangnya rapuh. Adakah Islam itu hanya berkuatkuasa di dalam sekolah sahaja? Bila di luar sekolah, Islam diketepikan? Sedangkan Islam itu sesuai dilaksanakan di mana2 sahaja. Islam itu adalah sebagai addin(cara hidup) kita walau di mana mana sahaja kita berada. Janganlah ketepikan hukum2 Allah itu. Takut2, Allah akan ketepikan kita semasa di akhirat kelak. Nauzubillahi min zalik…

Hebat sangatkah kita sampai berani bermain2 dengan hukum Allah. Islam itu sendiri bersifat syumul(menyeluruh). Ciri Islam yang syumul ini membezakannya dengan sebarang manhaj atau sistem hidup duniawi yang punya dimensi matlamat yang terbatas. Manhaj Islam adalah manhaj ciptaan Yang Maha Mangetahui segala masalah manusia, baik atau buruknya. Ia Maha Mengetahui apa yang membahagiakan dan apa pula yang mencelakan manusia. Sebab itu, Islam sahajalah yang mampu memenuhi keperluan manusia; baik sebagai individu, mahupun kelompok, baik dalam urusan pimpinan mahupun perundangan.

Allah Subhanahu Wata’ala berfirman dalam surah Al-Baqarah ayat 138:
“Itulah corak(celupan) Allah, maka siapakah yang lebih baik pencoraknya dari Allah”

Jadi, berbalik kita kembali kepada kata2 ‘lancar’ budak agama sebentar tadi. Hipokritkah orang yang ingin mengamalkan Islam? Hipokrit ataupun kembali kepada fitrah? Kita ini secara fitrahnya adalah Islam. Islam itu fitrah. Jadi, dari planet manakah wujudnya ideology yang mengatakan orang yang ingin mengamalkan Islam (walaupun dulunya dia fasik) adalah seorang yang hipokrit? Sungguh dangkal fikiran orang2 yang mengatakan sebegitu rupa. Berfikir baik2 sebelum keluarkan apa2 statement. Kalau tidak pun, berdiam diri adalah lebih baik.

Saya hanya membawa beberapa contoh sahaja. Realitinya, memang ramai budak agama yang berperangai seperti ini. Anda sendiri mungkin pernah terserempak/berbual/berkawan/berjalan dengan insan2 sebegini juga,kan??

Jika budak agama bercouple, maka orang lain akan anggap yang bercouple itu dibenarkan.
Jika budak agama meninggalkan solat, maka orang lain akan fikir bolehlah tinggalkan solat.
Jika budak agama tidak menjaga muamalat, maka orang lain pun tidak kisah dgn muamalat yang dituntut oleh Islam.
Jika budak agama tidak memelihara auratnya, maka orang lain pun ikut sahaja.
“Habis tu, dah budak agama pun buat bende2 camtu, kitorang yang biase2 ni ikot je la”

Jika budak agama menyanyi di atas pentas sambil menari berpegangan tangan dengan yang bukan mahram, maka lihatlah kesannya nanti. Fikir2kan lah. Takkan nak kena bagi tau jugak..

WAHAI BUDAK2 AGAMA!! JANGAN JADI FITNAH KEPADA ISLAM!!

Jadi, kepada budak2 agama. Renung2kan, di kelompok manakah anda berada sekarang ini? Adakah anda pada saat ini menjadi duta kepada Islam? Adakah anda menunjukkan contoh yang baik kepada masyarakat? Ataupun anda sendiri adalah FITNAH kepada Islam? Jika anda sedang menjadi fitnah kepada Islam, cepat2 lah bertaubat. Allah sentiasa menerima taubat hamba2Nya.

Rasanya, cukuplah sekadar itu sedikit perkongsian yang saya peroleh daripada pemerhatian saya selama ini. Sebelum saya berhenti menaip, saya ingin memohon maaf jika ada insan2 yang terasa hati semasa membaca note ini.


saHAbat..tiket ke SYURGA??..1+1=3??

I know I'm waiting (Aku tahu aku sedang menunggu)
Waiting for something (Sedang menunggu sesuatu)
Something to happen to me (Sesuatu untuk berlaku kepada diriku)
But this waiting comes with (Tetapi bersama penantian ini)
Trials and challenges (Cubaan dan cabaran)
Nothing in life is free (Tiada yang percuma di dalam hidup ini)
I wish that somehow (Namun aku berharap)
You'd tell me out aloud (Engkau akan beritahu aku sekuat-kuatnya)
That on that day I'll be ok (Yang aku akan ok pada ketika itu)
But we'll never know cause (Tetapi kita tidak akan tahu, kerana)
That's not the way it works (Kebiasaannya bukanlah begitu)
Help me find my way (Bantulah aku menemui caraku)
My Lord show me right from wrong (Tuhanku tunjukkanlah aku yang benar dari yang salah)
Give me light make me strong (Berikanlah aku cahaya, jadikanlah aku seorang yang tabah)
I know the road is long (Aku tahu perjalanan ini panjang)
Make me strong (Jadikanlah aku seorang yang tabah)
Sometimes it just gets too much (Kadangkala terlalu banyak yang aku perlu tempuhi)
I feel that I've lost touch (Aku rasa aku telah kehilangan sentuhan)
I know the road is long (Aku tahu perjalanan ini panjang)
Make me strong (Jadikanlah aku seorang yang tabah)
I know I'm waiting (Aku tahu aku sedang menunggu)
Yearning for something (Mengharapkan sesuatu)
Something known only to me (Sesuatu yang hanya aku tahu)
This waiting comes with (Bersama penantian ini)
Trials and challenges (Cubaan dan cabaran)
Life is one mystery (Kehidupan adalah satu misteri)
I wish that somehow (Namun aku berharap)
You'd tell me out aloud (Engkau beritahu aku sekuat-kuatnya)
That on that day you'll forgive me (Yang Engkau akan memaafkan aku ketika itu)
But we'll never know cause (Tetapi kita tidak akan tahu, kerana)
That's not the way it works (Kebiasaannya bukanlah begitu)
I beg for your mercy (Aku mohon kasih sayang-Mu)
My Lord show me right from wrong (Tuhanku tunjukkanlah aku yang benar dari yang salah)
Give me light make me strong (Berikanlah aku cahaya, jadikanlah aku seorang yang tabah)
I know the road is long (Aku tahu perjalanan ini panjang)
Make me strong (Jadikanlah aku seorang yang tabah)
Sometimes it just gets too much (Kadangkala terlalu banyak yang aku perlu tempuhi)
I feel that I've lost touch (Aku rasa aku telah kehilangan sentuhan)
I know the road is long (Aku tahu perjalanan ini panjang)
Make me strong (Jadikanlah aku seorang yang tabah)
SAMI YUSUF-makeMEstrong..

teringat lgi..sblum sahabat ana pergi mencari cinta allah..di tanah haram,dia smpt brkongsi lagu ni dgn ana..dia slalu ckp kt ana..everythings happen 4 a reason..jdi tempuh je ujian allah dgn sabar...untung ana dapat sahabat mcm die..sorg yg sabar dan sntiasa smgt la..wkt ana rapuh,hilg smgt juang..die slalu psan kt ana..jgn mengalah,Rasulullah lgi kuat ujiannya,,,dan kalau ana penat & putus asa..die slalu ckp Rasulullah lgi pnat,,itulah sahabat ana,tak pernah luntur smgtnya utk menarik insan2 sekelilingnya sama2 ke syurga...ahh..tiket free ke syurga,,susah nak dpt,tapi x mustahil.. 
suke ana nk cite..tyme kt hospital die pnjmkn bukunya bertajuk BATU-BATA KEHIDUPAN..kt situ byk ditekankan psl sahabat..iman,,sbnarnya ape kaitannya??cuba kte tgok sahabat yg tgh bersahabat dgn kte sekarang..mereka kwn dgn kte sbb ape ye??adakah sbb:
1)kte ni COMEL..
2)kte slalu tolong org..
3)kte je kwn die..
cube kte renungkan balik...sbnrnya konsep sahabat dlm islam ni sgt mudah..sahabat kerana allah..
sbb..bila seseorg itu bersahabat kerana allah..xkira la sahabat nya comel ke..pandai ke..asalkan krn allah..maka nikmat ukhwah islamiyah tu akn trasa..dan bru  la wujud A FRIEND IN NEED IS A FRIEND INDEED..best tak??bygkn shbt kte tu bkannya brshbt dgn kte je,malah dgn family kte pon die bersahabat..
tapi..smua tu xkn wujud kalau sorg je faham konsep sahabat.atas.iman daN sahabat sampai syurga tu..jadi ana syorkan bace la SINERGI karya hilal ashraf..bkan nk promote agar kte smua saling memahami konsep apa sbnarnya fungsi sahabat sbgai TIKET KE SYURGA..


1st impression pasal novel nie..

- cover tak menarik perhatian langsung!...haha..(maaf ye)
- tajuk novel pun macam tak 'clear',samar2....haha...(ramai yang tak tahu makna sinergi)
-comfirm tak ade jiwang...haha

*semua nya persepsi negatif

tapi kawan2 sejati ana punya laa seronok sangat baca...*apehal ntahh..!

so...akhirnya,ana beli juga~~....

komen selepas habis baca novel Sinergi oleh Hilal Asyraf :

-tabikkk laa anda,, wahai Saudara Hilal Asyraf..!!!
-novel nie tak setebal novel Lafazkan Kalimah Cintamu,tapi pengisian nyaaa...perghh,,,sangat banyak..!!!,,,padat..!!!...
-trademark novel nie.."Keimanan Adalah Paksi"------>hampir setiap page ada perkataan IMAN
-BANYAK YANG Ana BELAJAR DARIPADA NOVEL INI......


*baca lahh,rasakannya sendiri....^_^

okeyyy...

jadi..konklusinye,kte semua tak nak berkwn sampai mati je kan?semua nak bkwn sampai syurga..so,carilah kawan SINERGI anda..


kredit kpd:husna najihah zamalolaily..sahabatku..

Friday, March 18, 2011

akhirnyer...siap gak holiday packages!!huhu....

alhamdulillah...siap gak akhirnye keje skulah..hehe..stlah btungkus lumus..bhmpas pulas..siap gak keje ak...im the happiest girl today!!nnti nk kelik kisas daa..rindu la ak kt hometown nih...korg meh le meriahkn blog ak yg x seberape nih yek..